2014. június 9., hétfő

Csirkés alagút és egy új családtag ♥

A karajba zárt csülök készítésekor ezt is sütöttem szintén sógornőm régi receptje amit hasonlóan készítettem már, de ez még annál is jobb és talán egyszerűbb. Sűrűn készítem mert előző nap is összeállítható és megunhatatlanul finom!


 
 

Hozzávalók 1 rúdhoz:
  • 3 nagyobb csirkemell filé
  • 300-400 g szeletelt bacon
  • 3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
  • 3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
  3. A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
  4. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
  5. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
  6. A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
  7. A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
  8. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  9. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
 
Jó étvágyat!

Új családtaggal bővültünk, a neve Borisz.

19 megjegyzés:

  1. Nagyon édes és helyes az új kis családtag! :) A husi pedig isteni finom, mi is nagyon szeretjük! :)

    VálaszTörlés
  2. Húh, de régen készítettem ilyet! Jó, hogy eszembe juttattad! :) Guszta lett! Aranyos az új családtag! :)

    VálaszTörlés
  3. Borisz és Anna is cuki, a kaja pedig csúcs, mint mindig!

    VálaszTörlés
  4. ismerős a recipe... mi sajttortának nevezzük és valóban isteni! :)

    https://www.facebook.com/salapapa/media_set?set=a.445390332181829.106109.100001325971159&type=3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sándor ez nagyon tetszik, azt hiszem legközelebb el is fogom készíteni! :) Köszönöm!!

      Törlés
  5. Kedves Barbi!
    Lehet, hogy butácska a kérdés...ha előző nap összeállítom, az azt jelenti, hogy teljesen elkészítem és csak másnap teszem a sütőbe? Nem barátkoznak túlságosan össze az összetevők egymással addig?...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, már nem aktuális, kipróbáltam: azt jelenti :-D
      Nagyon finom lett, teljes siker a családban! Köszi :-)

      Törlés
    2. Óóóó nagyon örülök, köszönöm Cicelle!!! Aztán hogyan készült? Előző nap összeállítottad? :)

      Törlés
    3. Igen! Előző nap összeraktam és megcsináltam a krumplipürét hozzá, és mivel másnap egész napos elfoglaltságom volt, Apa-Kedves megsütötte, és házigazdáskodott vele :-)
      (Ma a csokis kekszet 'tesztelem', de tényleg már feltétel nélkül bízom a receptjeidben, nincs kétségem afelől, hogy az is isteni lesz :-) Most pihen a hűtőben, már alig várom, hogy kész legyen...)

      Törlés
    4. ♥ Jaj de jó ezt olvasni!!! Köszönöm! :))

      Törlés
  6. Osztottam :) Csak azért is TŐLED! :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Barbi. Tudnàl segìteni a recept 9. Pontja nem világos számomra. A gáztepsi az micsoda? Ès hogyan kell megforditani a husit? Nagyon köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gáztepsi lehet egy sima tepsi amibe belefér a rúd, óvatosan, de ugyanakkor határozottan, fordítsuk át a formát a tepsire. Azért jó egy nagyobb tepsi, mert akkor, ráhelyezem és átfordítom, nem a levegőben burogatom. :))

      Törlés
    2. Köszönöm 😊 ki fogom próbálni

      Törlés
  8. Kedves Barbi! Meg tudnád mondani, hány főnek (felnőtt) elegendő egy adag? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enikő! Egy rúd 4 embernek bőven elég. :)

      Törlés
  9. HŰŰŰŰŰŰŰŰŰ...EZ ISTENI!
    Kedves Barbi!
    Már régebben elmentettem ezt a receptet, de valamiért csak ma került rá sor, és valami fenséges! Hálás köszönetem érte!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...