2014. március 21., péntek

Karajba zárt csülök

Előző bejegyzésben a húgoméknak készült Amerikai krémest magasztaltam, most pedig az akkori fenséges ebédet mutatom meg nektek. Sógornőm tollával ékeskedem, szerintem ő is örül neki, hogy ilyen sikert aratott ez a csülök alagút! Köszi Éva a receptet, sűrűn fogom készíteni!
Próbáljátok ki ti is! :)

 

Hozzávalók 1 rúdhoz:
  • 1 db csontozott füstölt csülök
  • 9-10 szelet karaj
  • 20 szelet bacon
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 300-400 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • liszt
A fotón két formát láthattok,
de csak mert a másik formában csirkemelles töltelék található. :)
Elkészítés:
  1. A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
  2. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
  4. A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
  5. A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
  6. Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
  7. Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
  8. Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
  9. Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
  10. Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
  11. Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
  12. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
  13. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

19 megjegyzés:

  1. Hasonlót mi is szoktunk készíteni, nagyon szeretem! Fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Neked nem kell bizonygatnom, hogy milyen finom! :)) Köszi!

      Törlés
    2. Én tavaly találtam rá erre az ételre,kapásból 2 gerincel csináltam.Hatalmassike4r volt.Most is megcsinálom.Mindjárt főzöm is s csülköt😊

      Törlés
  2. Ki lesz próbálva Barbi! Nagyon guszta! Ugye a sajt az 30 dkg lenne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Brigitta, már javítottam is! :)))

      Törlés
  3. Ez tényleg fenséges! Húsvétkor az ünnepi asztalra is tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűséges, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Na ettől elájultam! Biztosan el fogom készíteni! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Szia Barbi! A kérdésem ,hogy hogyan készitetted a csirkemelles tölteléket ?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Aldnona! Elnézést, hogy csak most válaszolok, azt a verziót is fel szeretném tenni, de addig itt van egy régebbi receptem amit lehet csirkemellel készíteni: http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/03/ozgerincben-sult-bacon-ba-tekert.html

      Törlés
  7. Szia Barbi !
    Köszi ,és kellemes ünnepeket kívánok :-)

    VálaszTörlés
  8. Szia Barbi!
    Milyen fűszerrel pácoltad be a karajt, mert a képen látszik, hogy nem csak sózva volt.
    Köszi a válaszodat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A receptben pontosan írom, hogy a sózott hússzeleteket lisztbe és tojásba forgatva tesszük a formába. :)

      Törlés
  9. Köszönjük a receptet, nagyon finom lett! :)

    VálaszTörlés
  10. Most találtam a feceptre, ki fogom próbálni,egy kérdésem: A csülök bőrét is bele kell darabolni, vagy csak a húsos részét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell, szerintem úgy zsíros és gusztustalan, mert hidegen már ehetetlen vele. :)

      Törlés
    2. Csak a szín húst teszem bele! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...