2014. november 18., kedd

Diós, lekváros linzervirágok

Mutatok még egy variációt erre a finom kis linzertésztára, a húgomnak ez a diós változat ízlett a legjobban. Itt találjátok a Lekváros linzervirágokat habkarikával és itt pedig a hagyományos Lekváros linzert karácsonyi kiszúrókkal szaggatva.



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
  • 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
 A  tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • kevés tört dió
 
 
Elkészítés:
  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
  2. 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
  3. A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
  4. Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
  5. Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
 
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Húh, de finom lehet! Szinte érzem az ízét a számban! :) Imádom a linzert :)

    VálaszTörlés
  2. Én ezt a fajtát szeretem a legjobban!!! Úgy látom, már hangolodsz az év végi ünnepekre :)

    VálaszTörlés
  3. Minden évben megfogadom, hogy ezer ilyen kis nyaflancot készítek, hogy végre egyszer legyen elég. Sosem jutok el odáig :) Hála Istennek! - teszem hozzá, mert akkor mindannyian jó alaposan elhíznánk (még ennél is jobban) :)De nézni is gyönyörűség! Barbi, nagyon szeretem a blogodat, van hogy csak nézegetni, gyönyörködni jövök. Isten áldja kezed nyomát! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...