2014. augusztus 18., hétfő

Gombás csirkemellpaprikás

Nem igazán volt ötletem mit is készítsek ebédre, így az itthon fellelhető alapanyagok után döntöttem. Nem egy kulináris élmény, de finom és mi szeretjük az egyszerű de finom ételeket. :)

 

Hozzávalók 4 főre:
  • 2 db nagyobb csirkemellfilé
  • 10 db csiperke gomba
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 púpozott teáskanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • zsír

Elkészítés:
  1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk.
  2. A gombát szintén megmossuk és megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Használhatunk egy kis üveg (350 g) szeletelt sózott lében eltett gombát is.
  3. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, és kb. 4 evőkanál zsíron megdinszteljük egy kis sóval.
  4. Rádobjuk a csirkemellkockákat és fehéredésig sütjük, közben többször keverve.
  5. Ezután mehet rá a gomba a pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors, ízlés szerint.
  6. Felöntjük kb. kétujjnyi vízzel és fedő alatt puhára pároljuk, majd nagyobb lángon a lé felét elfőzzük vagyis bő zsírjára sütjük.
  7. Nokedlival, rizzsel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
  8. Tejfölt és uborkasalátát kínálunk mellé.
 
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusosan tálaltad, csak úgy csurog a nyálam. :-)
    Még sosem jutott eszembe a csirkepörit gombával kombinálni, de miért is ne, jól hangzik. Én is meg fogom így csinálni. üdv

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...