2011. március 16., szerda

Csőben sült zöldségek


 Kedves Barátném sütötte és küldte mms-ben a fotót erről az ételről és olyan gusztusos látvány volt, hogy azonnal megéheztem. Gondoltam tartok egy húsmentes napot, ami nálunk azért nehéz, mert a nagylányom és kedves férjem is ragadozók! ;-) Ha lányomtól nem is, de férjemtől és anyukájától jó visszajelzést kaptam! Nekem is ízlett, majd variálom még ezt. Fogyókúrához kiváló, a sajt is bőven belefér!
Jöjjön a recept:

Csőben sült zöldségek

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 2 fej brokkoli
  • 8-10 golyó kelbimbó
  • 4-5 közepes burgonya

Öntethez:
  • 1 nagy pohár zsírszegény tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista)
  • só, bors



Elkészítése:
  1. A karfiolt, brokkolit, kelbimbót majdnem puhára főzzük pár perc alatt.
  2. A burgonyát felkockázva szintén megfőzzük.
  3. Az öntethez valókat elkeverjük.
  4. Egy olajozott jénai tál aljára rakjuk a karfiolt, brokkolit, kelbimbót majd a krumplit és nyakon öntjük a tejfölös krémmel.
  5. A tetejére még sajtot reszelünk (trappista és füstölt karaván vegyesen), ízlés szerint.
  6. Sütőben fedél nélkül pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...